salam...

mlm td da nak tlelap, tkojut bunyik sms henpon cap ayam sayer..henpon plak jenis 3D sound, bisa luruh jantung gue :P
a nuclear power plant in Fukumi, japan exploded at 4:30 AM today. if it rains tomorrow or later, don't go outside. if you are outside, be sure that you have rain protectors. it's acid rain. don't let it touch you. you may burn your skin, lose your hair or have cancer. please pass, stay and remind everyone you know
bila bckp hal bencana yg blaku kt jepun, mmg bencana tu mbawa impak yg besar sgt..sy ader kwn yg hanya kami mngenali sesama sndiri melalui blog. hanis-chan. kami x pnah bjumpa tp psahabatan kami hanya mlalui blog masing2..wlupun x pnah jumpe tp sy raserkan psahabatan kami sgt rapat. maser tau psl gempa tu, lg2 kawasan yg blaku area sendai, tempat hanis n suami blaja, bdebar hati ni..trus jengok blog dia...no updates psl dirinya..so worry :(

alhamdulillah dia n suami selamat.dah 2 entry hanis updates psl diri dia n aper yg blaku kt jepun skang. sgt sedih, berair mata bila baca entry hanis..panggilan abgnyer meminta utk bjumpa di tokyo mnyelamatkan dia n suami pd hari blaku gempa..stiap yg blaku tu pasti ader hikmahnya..wlupun kita x nampak yg tsurat n tsirat, 1 masa n ketika kita sndiri akan tsedar knaper benda tu jadi kt kita...bsabarla dgn aper yg blaku n insafi setiap kejadian yg Allah tentukan..sama2 kita doakan akan kesejahteraan mangsa2 gempa bumi di jepun n smoga pjlanan pulang rakyat2 msia ke tanahair dipermudahkan..amin~

p/s - malas nk upload pic gempa, dh byk kan kuar intenet, paper, berita..huuu..

2 comments:

Raji berkata said...

alhamdulillah dia selamat..
huhu betul setiap yg berlaku ada hikmahnya

H A N S said...

yeap2...n u mr raji, nk g japan ek...biler? hohohoh..sila wat entry press conference yer. hahaha