salam...

ahad di rumah..phewww!! sbenarnyer klu boleh nk g opis gak :P connection much better klu kt opis. then klu ader geng mesti x bosan..tp disebabkan kemalasan, ditambah xder geng yg nk g opis harini, ditambah mcm2 la! ceh, ader jer alasan :P

kt umah ingt i goyang kaki golek2?? wat keje tau..tapi hangit jer rasernyer bila connection mcm hampas kelapa hampeh. mmg wat hati gua berapi la der!! ditambah plak ader email yg tanyer gua then gua x reti nak jwb sbb x beraper expert...paaannnaaassssss weh!! ni yg raser x nak wat keje, nk off lappy jer T_T!

tgh dgr lagu cinta matiku kuat2, tiber2 dgr bunyi bising..tkojut!! cabut hedpon n tgk tingkap..ader org mesin rumput depan umah?! uiks, saper yg upah mat bangla mesin rumput ni? turun tingkat bwh nampak housemate - kak sue. x tanyer ape2 pun, naik atas balik..kak sue kot yg upah mat bangla mesin rumput. mat2 bangla ni mmg every weekend bg salam/panggil2 tanyer nk mesin rumput ker x.weekdays x tau la plak, i xder time siang :) slalu klu diorg panggil2 or bg salam, kitorg mmg wat derk jer...konon2 xder org kt umah, pdhal baju ader bsidai kt luar n kete pun ader..hehehe...


pic yg sempat di snap dari tingkat atas. korg tgk semak samun tu pun dah mcm mini zoo kan? masyaAllah!! rumah anak dara maner nih? pemalas nyer!! T_T! ckp la aper korg nk ckp..sy pun mmg x sempat n xder maser nk mcabut/mnebas rumput depan umah tu. ditambah plak kak hana dah kuar dari umah..slalu kak hana yg rajin mnebas. klu weekend bila dh nampak dia start mnebas, of coz la mnolong, xkan nk wat bodo kan??? at least luak la skit rumput2 tu, xla jadi mini zoo :P skang kak hana dh xder, mmg mjadi 'belaan' la rumput depan umah tu..rumput2 blakang umah, kak sue yg handle sbb bilik dia kt blakang..agaknyer kak sue x larat kot tgk semak depan umah, dia upah org mesin rumput..xperla kak sue, amount upah tu nnti msuk dlm pblanjaan umah k...ini first time kot slama kitorg mnyewa umah dh baper tahun ni, smpi upah org mesin rumput..ish3...

kita ni dok 1 umah kna la cooperate, amik tau psl hal dlm n luar umah..bukan jer kamu mnyewa bilik, benda lain x amik tau, umah tu mcm hotel plak, kuar msuk suker hati. x btegur sape, balik keje tperap dlm bilik. klu x reti bsosial ngn manusia g dok hutan saner la weh. xpun kau cari 1 umah, dok sorg2 xder manusia skeliling...ni pun pringatan utk sy sndiri, sy pun dahla lps subuh dh kuar, then balik mlm2...tp sy pun sedaya mungkin aper2 yg penting, i will inform my housemates..selalunyer kak sue or cik ekin la..manusia lg 2 org tu wallahualam..

ok la, mau kuar, nk lunch...mmg raser malas giler nk ngadap keje...so pissed off!!! bye~

p/s - hepy belated besday kt cik ekin yg smbut besday smlm..dh baper hari x jmpe kamu cik ekin..wlupun roomate tp mmg susah nk bjumpe..hermm..


2 comments:

Raji berkata said...

ala weh
rajin2kan lah diri pergi gunting rumput yg panjang2 tuh
pergi2 jgn malas
hahahah

H A N S said...

hahahah..klu rajin dah lamer da g..ni mmg MIM ALIP LAM SIN! hahahaha :P