salam...

ok, ini entry all in one spjg 2 hari weekend lpas. huhuh..entry sblum ni psl sy kene keje kan. so sabtu tgh hari tu mmg msuk opis. actually jumaat mlm tu sy ke port dickson(PD). umah saper? teeetttt!! :P tp mlm tu, jalan mmg jem, yerla cuti krismas, org2 yg nk balik kg ke selatan gamaknyer. sabar jerla...alhamdulillah, nasib baik destinasi hanya nak ke PD, kuar exit dgn lega nya! =) pagi sabtu nyer btolak balik bangi. tp spjg2 pjlanan dari PD smpi bangi, laluan ke selatan mmg jem giler!! masyaAllah! sesaper yg mharung jem tu, sabar2 la byk2 k..huhuh

so di opis sabtu tgh hari tu. sgt bosan sbb x ramai org. smpi meja on laptop, x sempat duduk lg dh capai lunch yg disediakan. hahaha, buruk perangai btul kan? :P ini lah lunch itu. nasi minyak! lunch ni mngubat skit duka sbb x dpt nk g kenduri kwn2 yg kawin sabtu tu. rasernyer ramai kwn2 org kawen on that day..selamat pngantin baru kwn2, sowi x dpt dtg =(


geng2 sy yg ader sabtu tu wida n syah jer. xder keje byk sgt sabtu tu. namer pun product configuration kan? so keje dok check pricelist kt R3 tu la. area kul 3, server down. so balik!!!!! hoyeh3!! tp sy x trus balik sbb mnunggu boyfren sy di operate =( cian boyfren sy MR WIMMIL...inila mr wimmil...


hahahaha...aper, korg ingt mat saleh maner si wimmil ni? knaper namer dia wimmil? sajer, tu jer word yg sedap di dengar dari no plat kete sy tu :P actually wimmil tu ok lg, tp kdg2 bila semput dia dtg, cuak gak..so dr truk semput dia, baik sy ganti awal2 jantung wimmil tu kan? hehehe..yeay, wimmil da ader jantung baru!!!

dh siap smua, im heading tu HKL, mlawat pak long sy..pak long dh di operate dlm sminggu lpas. operate kt kpala utk mbuang darah beku akibat tjatuh. alhamdulillah sabtu pagi tu rupernyer pak long baru sedar setelah sminggu di operate. ksian tgk pak long, mulutnyer di masukkan tiub utk diberikan susu. leher nya ditebuk pd awalnyer sbagai salur pnafasan. skang saluran kt leher tu utk mngeluarkan kahak yg tsumbat. skali skala ksian tgk dia tbatuk2 n dgr gakla bunyi kahak yg tsumbat tu. kt badan yg x berbaju tu ader 3 wayar yg dilekatkan. pak long x dipakaikan baju sbb sehari sblumnyer pak long demam, so nk bg demam tu cpt kebah, baju x dipakaikan. kt dahi pak long ader kain basah..sy sempat tgk kpala pak long sbelah kiri, ader bekas jahitan pbedahan =(

actually sejak pak long sedar, dia mmg dh blh bgerak, cuma x blh bcakap sbb ader tiub kt mulut dia. n x sure sbenarnyer pak long ni btul2 sedar n knal org skeliling dia atau x. tp setakat ni alhamdulillah, nampak perubahan pak long..pak long, cepat la sembuh!

mak long tengah kemas barang, nk suh anak2 dia bw balik..

area kul 6 lebih baru sedare2 dtg. anak pak long blh dgn konfidennyer kater sy smpi lmbt sbb dia x nampak sy. pdhal maser dia smpi sy bselisih tepi dia. smua gara2 dh pakai spek :P pelik, nampak beza sgt ker dh pakai spek ni? o_O mlm tu smua ajak tido umah pak teh kt ampang. so, ikutkan jer la..lagipun ayah, makcik n adik2 ader skali. so bramai2la menyendatkan umah pak teh kt kuarters tentera ampang tu. but sy sehelai spinggang!!! dgn x malunyer pinjam kain batik opah. hahahah..mlm tu dh kul 10 lebih, spupu2 ajak men bowling kt flamingo ampang. aper lg, layan!!! tp, pencapaian mlm tu kurang mberangsangkan la ;( eleh, slama ni mberangsangkan ker?? :P boleh la, siap dpt hamper lg, menang kategori perempuan plawanan bowling antara CRM..heeee...

peace no war!

ahad. tgh hari nyer dh minta diri utk pulang. alasan? nk hanta adik yg blaja kt seri kembangan. pdhal nk g reunion n bjimba2 ngn kwn2 KPTM dulu. hahahah..jahatnyer sy! tp mmg btul pun, nk anta adik tu, dh dekat ngn tmpt sy kan? xkan nk susahkan ayah, ayah pun nk gerak balik perak hari tu..

erm, ptg tu mmg best!! next entry i story2 psl reunion tu k..nk cari pics la, mmohon ihsan camera2 kwn :( sob sob...k kwn2, thanks for reading :)

6 comments:

Noraishikin Mohd Salleh said...

hehe..lega dengar pasal paklong hani ;) moga dia cepat sembuh dan boleh balik rumah.

thanks for coming yesterday dear. gambar boley cilok dr FB ai okayh :p

imanamani said...

when it come entry bout ur paklong..

ok.. sorry to say..my eyes..bertakung..semoga dia cepat sembuh...

H A N S said...

cikinto : u r welcome dear..will grab from ur FB. thanks million2 cikin :)

acu : jgn sedih2 acu, insyaAllah pak long akan sembuh..acu tlg doakan samer yer..terima kasih.

Hanis MY said...

wahhh cepat2 story tau hehe.. btw gambar honey peace no war tu sgt mantop ok!

r3d lollip0p ♥ said...

peace!!
:D

H A N S said...

hanis : insyaAllah, tgh mngarang ayat ni. heheh..tq hanis!

kak zila : peace jugak! =)