salam..erm, psl entry lps, sy dh x sedih sgt. dun wory yer kwn2. now sy tringin sgt nk pakai spek mate. owh, reader yg br2 knal sy sila jgn tkejut, sy mmg perabun jauh k :P sejak setahun lps br bjinak2 pakai contact lense. sebab? hbis smua spek mate patah. huhuhu..semua? mcm byk jer kan? sy pnah ader 3 spek mata dlm waktu yg samer.

1 spek yg sy pakai klu time formal. ni spek yg kire paling baru la, cantik lg. huhuh.. hahaha, klakar plak ckp time formal kan. time formal tu contohnyer klu g intebiu, dinner, kenduri yg mlibatkan org2 luar yg x pnah jmpe/knal sy. motif? sajer :P hahaha. spek ni frameless.sy suker sgt spek ni tp sygnyer tpatah gara diri sndiri tpijak spek tu time kt surau T_T.
mata sepet, spek besau :P

1 lg spek ala2 semi formal n spek ni half frame. spek ni sy slalu pakai time g keje kt bangi dulu. spek tu pun dh senget, kdg2 tgh pakai spek tu dok la tekan2 frame nk bg center. hehehe..jap, tluper riwayat spek ni camner...ermm..rasernyer spek ni ader lg kt umah klu x salah tp x nak pakai sbb dh senget. huhuhu..xperla wahai spek, kamu dh byk bjasa =)
dh mcm technician plak :P

ni spek kire lamer la jugak, x ingt biler buat. tp klu tgk spek ni, mmg ader dh lumut2 hijau kt celah2 tali tangsi dia. huhuh..spek ni pun half frame. ni last spek sy yg bentuk bulat? bulat ker? bukan2, ovul :P spek ni sy pakai utk aktiviti lasak. hahaha..yerla, klu mngemas umah then bpeluh, xper tkena spek ni. n klu g picnic yg mmerlukan sy swimming, so mmg spek ni jer jd spek basahan. heheh..riwayat spek ni thenti sbb dh patah. huhuhu..
raser muker buruk giler plak pakai spek ni..astaghfirullahalziim...x baik tau!

so skang sy pakai contact lense. sblum ni pakai lense yg jernih jer, acuvue tu..ni br sbulan lebih try lense berkaler. hehehe..gatai! i pakai kaler yg x poyo la k. taraaa! harap maaf, time amik pic ni kaler dia mmg show off sungguh sebab ader flash k. klu time biasa mmg org x perasan..im low profile ok? hahahah..
teeettttttttt!! sila jgn tkojut k :P

zaman ber-spek dulu, spek yg 1st tu mmg jrg pakai, syg woooo..slalu pakai spek no 2. then balik dari keje tukar spek no 3. heheh..skang???? erm..sy berlense jer. tp lately mata ni cpt jer raser gatal2 n merah2 bila pakai lense. thats da risk u have to pay when u wear lenses T_T. sy mmg jaga lense ni leklok. sblum pakai n sblum tanggal lense mmg bersihkan tgn. tp..tu la, dr melarat baik benti jap utk smentara. owh, sejak sy pakai lense mmg sy x buat spek sbb maser muler2 pakai lense sbb darurat, xder duit nk wat spek. pastu raser pakai lense ni ok, lg la malas nk wat spek :P ditambah lg bila kwn2 kater 'hani, u look younger la'. hahakhak :D

so insyaAllah nk jugak cari spek dlm waktu tdekat ni. ksian mata sy O_o k la, tgn ni dok gatai nk tenyeh2 mate tp tahan kan jer. sabar3..huhuhu..daa~~

6 comments:

imanamani said...

rabun jugak rupenya...

H A N S said...

hahahaha..acu baru tau ek? hehehe :P ader kromosom belah ayah, so tu yg pakai spek. hehe

Noraishikin Mohd Salleh said...

haha...pki lens ni, itu je yg tak tahan..kdg2 pki spek lagi best ;)

H A N S said...

tu la cikin, maser pun x tbuang nk tkedip2 mngadap cermin kan? heheh :P

RedBerry said...

al-kisah nye... tapi mmg terkejut tgk gambar contact lens tuh.. mcm mata mioowwww.

Anyway, try la buat spec yg bingkai itam.. i mean dark frame. Baru nampak trendy, Hani. Well.. i m being bias of coz.. RB ada spec bikai itam.. i love it!

H A N S said...

hahaha..mata mioww?? heheh..its ok RB, org pun tringin nk pkai spek bingkai itam dari dulu lg. just zaman2 dulu kan spek tu ala2 nerd gituuu..tp skang smua dh blh trime kan? if da spek suit my face, y not i give it a try? yeay!