salam...

salam maulidurrasul kpd kwn2 smua..huhuh..sy slalu wat entry lmbt kan klu psl some event? smlm nk wat tp x sempat. sy keje tau smlm T_T. oh duniawi smua ni...smlm sepatutnya blh jer g keje lmbt skit, tp lpas subuh dh kuar umah mcm biasa. housemate tkejut tgk sy kuar. siap ckp lg 'eh hani, kan cuti maulidurrasul, keje gak?'.ermm, sengih jerla kan mcm kerang busuk. pdhal attire ber-track suit pagi tu :P sy ader temujanji ngn budak2 opis, mau ber-badminton di taman tasik titiwangsa =) perghhhh!! bsenam smpi ke kl nun, sgt poyo kan? hahahaha...

dh byk kali dah budak2 tu ajak join skali. niat hati mmg nk ikut tp biasala kan, ader jer alasan :P so kali ni, sy join :) slama hidup 20+1+5-7+4-6+9 tahun ni (kire sndiri :P), seyes x pnah pegi tmn tasik titiwangsa(TTT), slalu dgr jer...poyo kan sy? maapla, cheq mmg katak bwh tempurung mcm ni :(

ngn cik nana, smentara mnunggu syah

first time g TTT ni sy dh jatuh cinta!!! jatuh cinta ngn suasana alam semulajadi kt situ..cantik sgt! mayb bg kwn2 smua TTT biasa jer. tp sy ni mmg suker nature, tgk pokok yg unik pun mcm..waaaaahhhh...tutop molot! :P kitorg jalan kaki jer mngelilingi tasik tu. man ngan syah jer yg jogging skit2. sy plak x pakai sport shoes, bkn xder tp x bsuh..sila jgn contohi budak pmalas ni k :P

antara aktiviti kebiasaan budak2 ni yg diperkenalkan kpd sy ialah...bg ikan makan!! waaaaa, sonok sgt!! roti2 yg disponsor oleh faiz smlm kitorg bg ikan, itik, angsa, kure2 mkn...mmg best..tp kan....roti2 tu smua dh expired. gulppp!! klu kuar suratkabar harini kater binatang2 kt TTT mati, sila tangkap faiz tau, sy x salah....hahahahahaha :D insyaAllah, binatang2 tu selamat kot. hehehe...

mereka sgt comel :)

ksian kure2 n ikan2, kna bsaing ngn itik2 n angsa2 ni ;(

actually kt TTT ni ader taman ruse, tp budak2 ni x mau g saner sbb baunyer yg busuk..alaa..x dpt tgk ruse ;( xper2, lain kali dtg nk suh budak2 ni bw gak g taman ruse. kt TTT ni byk taman2 lain. yg sy ingt taman herba jer, lain2 luper la..sowiiiii ;(

ok, lpas tu sambung jln ke dataran..dataran ni kwsan rata n seswai klu nk main badminton. sekian lamer x main badminton, so sy main tanpa henti selama sejam lebih kot. wlupun kami ber-5, ttp blh main dgn bahagi 3 - 2..asyik gelak jer muler2 main tu..mcm2 aksi klakar nk sambut shuttlecock..hahahaha...sila layan pics..

poyo jer 2 budak ni :P

ni pun poyo gak. hahaha..

wallah, bajet pemain negara la tu..hahaha

eceh, faiz dan cendawan =)

brehat jap smentara makcik cleaner sapu sampah..nampak penyapu kt blakang kitorg tu..heheh

lpas puas main, matahari pun dah mninggi, kitorg jalan balik..sblum tu brehat jap kt cafe yg ader kt TTT ni..dan ini utk mqada balik lemak2 lpas main badminton...

hahahaha...buah betik tu 2 slices ok..lamer x jmpe betik sbenarnyer, tu yg smpi 2 slices tu :P ok, sy balik ke opis n keje wat amal jariah yg xder byran ni.bukan OT okeh..haih...sehari di opis ditemani bodyguards - syah, man, faiz n hairi..hohohoh..kuar mkn, g psr mlm smua nek kete faiz, sy dok tmpt co-pilot, diorg bsempit kt blakang..hahahaha...suker3!! k la, harini rabu ek?? mcm smlm hari sabtu..heheh..selamat hari rabu smua!!

p/s - windu sambutan maulidurrasul mcm tahun lepas :(

10 comments:

imanamani said...

cute je main badminton..ye ye ar exercise..sekali tu makan amik nak....

Noraishikin Mohd Salleh said...

hani cam dah slim melim dah tuh...caiyok-caiyok...nnt kita main sama nak :)

H A N S said...

acu : hahahah..btul la acu, main badminton btul2 tu, tp time amik pic yg wat lg poyo tu. hahah :P

cikin : maner ader la cikin, xder maknernyer selim melim..raser mcm tong aderla..hahaha :D haa..boleh3, umah kita dh dekat jer kan :)

Raji berkata said...

hohoh nnti nk gi jogging la kt taman tasik
dah lama dh xpergi sana ;D

kau bru lepas kuarkan peluh tapi byk bli jajan plak
hahah

Hanis MY said...

bestnyaaaa honey! suka lah g tempat ada tasik itik kawasan lapang tuk main syokkkk sgt!

H A N S said...

Raji : hahahaha..ok la tu jajan dari nasi lemak or roti canai kan? hahaha

hanis : mmg syok pun hanis. nnti balik msia dtg la TTT ek.. heheh

MizZ_AnN said...

cik kak...TTP la...(Taman Tasik Perdana)....bukan Titiwangsa...ahahhahahha

H A N S said...

kakakakakakak..seyes ker nana?? muahahaha..malu seyh!! camner org plh nk sebut TTT ekk?? MALU!!! hahahaha

MizZ_AnN said...

tukar2...hehehehhehe

H A N S said...

tukar???? hahahaha..nnti next entry org wat correction ek..heheh :P