salam...

hola!! sy bkerja harini mcm biasa..pagi2 dah amik adik yg blaja kt seri kembangan. dia ikut skali ke opis. tp malangnya makcik guard kt lobi x bg adik naik..n at last, adik dok dlm kete kt car park slama 2 jam T_T. ksian adik...tgh hari dia dh bising lapar..pastu ajak syah n faiz g mkn kt gulai kawah..mabeles!!!

otw balik, syah cari kuih utk bahan mngunyah kt opis..tau dia beli aper? kopok lekor + cekodok pisang + kuih kerutuk (if im not mistaken) + keledek goreng yg smua bharga ---> rm10!!! syah, nk wat kenduri kerrr???!! mari3, saper nak dtg opis sy yer :P


naik ke lobi setelah diyakinkan oleh faiz, kitorg bjaya mnyeludup adik sy naik atas. muahahahaha :D suker3!! adik x bw lappy dia, dia dok study sbb ader test isnin ni..nk tgk aper dia study? ni dia...

blh teka adik sy amik course aper? heee..

balik timeeee!!! harini deal ngn syah nk balik awal sbb nk g jmpe famly!! ayah, mcik, tok wan dtg dari perak sbb...

1 . mak teh baru bsalin!! n dpt baby gurl...mak teh yg kitorg panggil ateh bsalin caeser sbb baby songsang :( n awal 2 minggu..baby nyer berat pun 2.4 kg jer..tp alhamdulillah, dua2 selamat :) baby gurl ni xder namer lg wlupun dah 5 hari..

lebat rambut dia :)

2. andak n famly bcuti sbulan!! andak ni adik bradik mcik sy, dok ireland 1 famly. dah 2 tahun dia n famly dok saner. rindu anak2 dia. alhamdulillah anak yg 1st n 2nd blh ckp lg bahasa melayu skit2. tp yg si comel paling kecik tu mmg totally xleh ckp melayu..adoyaiii...wife andak, kitorg panggil cik ina sgt la hepy maser salam dia td. dia peluk sy lamer sgt..huhuhu..dia nampak kurus. katanya biasalah dok tmpt sejuk, hbis lemak2..hohohoh..sy nk dok obersea gakla klu camtu :P utk mlepaskan rindu andak n famly pd msakan melayu kita, mcm2 mknan di import dari perak, antaranya ikan bakar, kuih putu kelapa, bubur jagung + nangka, n paling best ialah ---> durian!! dahla kt lif lobi siap ader signbod 'NO DURIAN/MANGOSTEEN'. hahahaha..xper2, bau durian tingkat 31 x smpi lobi :P sonok tgk si kecik yg dok ireland tu mkn durian, mmg feveret dia :)

buah tgn dari ireland! tali pinggang utk ayah, purse utk mcik, baju spiderman utk ali n cute hand made photo frame for kami adik bradik..thank u andak!! psssttt..botol bpenutup biru tu kopi utk ayah sbenarnyer tp ayah n mcik kureng skit kopi2 ni, so i rembat la :P

sonok gather2 ramai2...pak long pun ader :) wlupun bkerusi roda tp dia nampak sihat..alhamdulillah...ooppss..sblum tluper, kami smua gather2 di the legend hotel..kitorg ni ramai sbenarnyer so dpt bilik bkembar(tingkat 31) n lg 1 bilik(tingkat 33). 33 atas skali!! weee...
ok, nnti i update lagi k..take care =)

4 comments:

Raji berkata said...

woahhh bestnyer barang ireland tuh
kopi der sedap tak?

H A N S said...

hehehe..x raser lg la Raji..tp bau dia not bad =) nak?? hehhe

h A n Y S said...

tutop biru KENCO tu kopi ke?? x mcm kopi..mcm horlicks je..
hehe

H A N S said...

haah, kopi tu hanys...br try skali..boleh tahan la...tp fail skit bancuh kopi cara manual ni :P