salam...

herm..ni sbenarnyer tagged by HANA. sowi hana lmbt skit..mcari fakta2, 25 tuuu...muler2 listkan mcm x tau nk list aper. tp bila dh tgh2 siap kater 'ala, dh 25, mcm byk lagi nk tulih'. hahahah..poyo! so, saper2 yg x kuasa nk mngetahui fakta2 psl sy, sila tutop mate
>_<
1 - people call me hani, honey, hunny dan sewaktu dgn nyerla, janji sebutan samer. heheh.. :P

2 - anak ke-2 dari 5 beradik pompuan..all gurls ok :) untung ayah sayer :P

3 - org yg x knal sy akan ckp sy ni garang/sombong. uiks, itu smua outa ok. pd yg knal sy tu, u ols mesti ckp sy ni sengal, giler, pendek kater --> happening! kan3???!!! baik angguk! hahahaha

4 - setakat harini 24/2/2011 jam 8.15am, i didnt missed to come to ofis wlupun sabtu n ahad n cuti maulidurrasul aritu start lpas cuti chinese new year. smua gara2 support!! hebat x? muahaha..br 2 minggu beb, kita tgk genap sbulan nnti camner k

5 - attire ke opis slalu mmg cam budak kampung, pakai baju kurung tp skali sy pakai jeans n blouse corak kulit harimau budak opis label sy ROCK!! muahaha :D

6 - pnah ader bad habit - suker gigit kuku, dari kecik perangai ni. 2,3 tahun ni br btul2 jaga kuku ni elok2. ish3, jgn ikut prangai x sopan sy ni tau..malu!

7 - suker mjahit manik tp 'hobi' ni ader musim dia. klu musim sy giler manik, mmg hbih baju sndiri dijahit manik. klu bukan musim, jgn harap la, saper2 yg minta tlg jahit manik, mmg baju yg dihantar tu sempat lusuh kot? ahahaha...(k faz, baju u tu nnti i hanta ek, mcm x sempat jer jahit ;( sowiii )

8 - mbahasakan diri sndiri 'orang', x reti bahasakan diri sndiri 'aku'. seyes! pnah gak bahasakan diri sndiri 'kami'. hehehe :)

9 - sy bkerja di sbuah company telekomunikasi yg kdg2 communication n connection pun semput2 gak..hermm..

10 - sy ader 2 org secret admirer(SA) kt opis ni, dua2 satu floor ngn sy. kdg2 dok pjgkan leher nk tgk dua SA ni :P rupe2nyer dua2 SA ni bkawan baik! hohohoh

11 - sy suker dgr lagu..klu dgr lagu tu mesti kuat2 klu pkai headpon..smpi org sblah dgr jelas lagu aper :P sila jgn tiru aksi x sopan ni yer :)

12 - suker baby! baru ader sorg anak sedare yg sgt disayangi - ALI! lg sorg bulan 6 ni insyaAllah akan bsaing kasih syg mak ngah dia ni ngn abg dia td. hahahah

13 - bila dtg musim, sy suker masak! skang kt umah sewa mbataskan skil2 mmasak ;( windu nk mkn msakan sndiri..pdhal bkn sedap maner pun :P

14 - sy suker bsukan sbenarnyer, dari maktab mmg aktif badminton n volleyball. dh x bsukan, badan naik bam bam la..waaaaaaaaaaa :(

15 - sy mmg bam bam..sgt 'comel'! hahahah..nk kurus dh btahun2 azam nyer tp tang tu gak..haih..

16 - mewarisi wajah arwah mak n kazen2 pnah panggil sy Basirah Junior. Basirah tu namer mak sy..maksudnye - yang maha melihat...(sedih plak tiber2 ;( )

17 - sy raser sy sng marah tp senang gak cool down. yeker??? :P

18 - beraksi agak ganas wlupun bbaju kurung..budak2 opis tau la kot..hehehe

19 - sy nk kawen tahun ni =) tp sila carikan calon utk sy boleh?? huhuhu

20 - dok di bangi n bkerja di bangsar. pagi kul 7 dah tcongok kt opis :P balik umah plak area lpas maghrib..kete sy tu mmg x jmpe matahari kot? :P

21 - budak2 opis slalu kater sy pandai mjahit baju, maner dpt citer x tau la..sy reti jahit MANIK jer tau, bukan BAJU.. hohoho

22 - sy nak anak kembar!! keturunan belah mak sy mmg byk kembar, including adik kembar sy =) klu blh nk anak kembar gurl gak. hehehe..tp kan..bila 1 benda yg kita nak tu la yg x dpt kan? herm...

23 - masih lg x tgk citer 'hantu kak limah balik umah'. hahahah..movie tu dah ader, mintak kt kwn tp stil xder maser nk tgk dgn feelnyer..adei O_o

24 - mrahsiakan 1 pnyakit yg sepatutnyer mmerlukan pbedahan. disebabkan pnyakit ni sy tpakser 'mbunuh' sedikit nikmat dunia dgn tidak mmakan certain sayur. ceh, ayat x blh blah :P but dun wory, disease ni x bahayer insyaAllah..

25 - klu driving tu, mulut sy mmg bising klu certain drivers yg blagak bw kete lg besar dari sy, bperangai rude, x ikut peraturan..nk beam or hon diorg mmg x berani. hahahaha..kdg tu tgn dah kt hon dah tp x tekan pun :P

ok, skian fakta2 psl owner Dunia Hani ni yer... =)

11 comments:

imanamani said...

ek eh...25 je... up lagi 25 ar...kekekekekek.....

-HanaMichi- said...

fact no 19 tu mmg jujur...
kita suka!

H A N S said...

acu : haaa??? up lagik? malu la acu. hahahaha

hana : hahahaha..no 19 ek..huhuhu, mmg jujur tp nk wat camner, xder calon la maa..heheh

Hanis MY said...

honey rock??? owh sungguh tidak kepercayaan hokay....

MizZ_AnN said...

saye nak letak gak la fakta diri saye lak...hehehehhe

H A N S said...

hanis : hahaha..percayalah hanis!! seyes btul, tu ok lg ckp ROCK, blom lg sambil pandang tu dok wat tgn nk mnerkam ngn bunyi 'auuwwwmmm'..hahaha

nana : letak la laling, cant wait for ur next entry. hehehe

Cancerian said...

waaa memacam fakta+impian :) moga sume akn dikabulkn

H A N S said...

hehehe..mekasih bed =) watla entry cam ni plak..heheh

h A n Y S said...

no.10 tu,hamboi hambi hamboiiii..hehehe..no.25 tu same lah kite! hahaha

Cancerian said...

wokeyla nanti nk wat entry camni gak hehehehe

H A N S said...

hAnYs : hahahahah..teeettttt!! diam2 tau :P oo yeker hanys? mulut mmg becok time drive kan? :P

bed : wokeh, will come to urs later :)