salam..alhamdulillah, telah kembali smula ke bangi..penat dowh naik bus, dh lamer x naik bus..huhu..mlm td nk tido pun, bila pusing bdn teraser bgoyang mlayang, efek dok dlm bus lamer2.. =)

so, just wanna share with u about my interbiu yesterday..actually org g interbiu kt kilang food n beverage, Nihon Canpack. owned by org jepong. NC ni produce kan canned nutrition drinks for nestle..patutnyer turn org kul 11 tp kul 12.15 baru masuk..lamer btul budak sblum org interbiu. mmm..interbiu ni x sebut psl programming langsung, more on technical part..org HR tu tanyer psl pc rosak nk wat camner,psl virus, psl server..huhu, org jwb maner yg tau jer la.. =p

hal yg x bleh blah ialah psl certificate yg dikluarkan oleh MMU. slamer ni klu company yg komplen just psl size cert jer.tp org HR smlm siap komplen lpas dia telek cert org, dia kater dia bleh wat cert camtu 1000 copy pastu jual 1 cert = 1000 hinggit kt saper2 yg nak. yg kita ni penat2 blaja smpi rm60k, dpt cert yg ntah hape2 camtu. xder no siri, xder benda yg spatutnyer ader la..so kwn2 mmu ku skalian, any komen? jom kita bakar mmu..hahah.. =D

pastu org HR tu byk ckp psl attitude yg perlu ader klu nk keje kt situ especially managing director dia org jepun- hiroaki shimbo ;) ..tau2 la kan org jepun ni sgt bdisiplin, tegas..dia titik beratkan supaya kita ni org mlayu kna buktikan yg kita ni bagus, tunjuk kt org jepun tu. x tinggal jugak psl pentingnya agama dlm khidupan..bagus en HR tu! byk dia ulang psl kerja kt situ, working alone, berdikari..bkn beli kari ok =p smua staff including admin, HR, finance, smua pakai baju kilang..xder maknernyer nk pakai baju lawa yer! bagus gak, x payah iron baju hari2 =p anyway,last en HR tu ckp, klu ader rezeki, kita jmpe lg for 2nd interbiu, skali ngn en jepun tu! erk, cuak seyh!

ok, next interbiu, menara telekom =)

4 comments:

zubaidah said...

haha rajin btol HR tu belek ur cert eh hihi... so far g intvw xde lg interviewer yg rajin sgt membelek myfail sbb tanye pn x hahaha..sggh terase btol bile org tu ade ati nk wat camtu :P:P anyway gudluck la beb for nxt intvw nanti menetap kat perak lak ke...

p/s: pe hasil discussion about....

H A N I said...

tu la psl, teraser giler..terdiam dibuatnyer :X oo..psl discussion tu x sempat la weh..tau2la km mrempat kan, xder org kt umah..dpt jmpe pun jap jer..malas nk tanyer, sbb masing2 penat br balik..huhu =(

Siti Suliana said...

eh..biar betul sampai mcm tu tilik cert? apa x derk benda nak komen ke? kita blaja punye banyak,susah..Sue ni siap repeat 3 paper g tuh! giler susah! amboi amboi..meh nak g ngadap shimbo neh..meh nak simbah sket kata2 orang melayu kat shimbo..

p/s : hihik..emotional sket..

H A N I said...

hehe..ling, jgnla emo..sabar3..camtu gak la org hangin time dia ckp cmtu, bikin gua panas beb! tp, kita nk mintak keje kt dia, so kna la diamkan jer.. =(