smlm balik dr lcct, ader surat cinta dlm peti box umah..tajuk surat tu - PERHATIAN KEPADA PENYEWA2 RUMAH BUJANG, taman tasik bangi 3..

so surat2 tu diberi kpd smua penghuni2 yg bujang la..surat tu teguran psl masalah2 yg budak2 bujang ni buat yg mlanggar norma bermasyarakat. pergh, x tahan ayat dlm surat tu. antara teguran2 dia:

- cara hidup sosial yg mngundang maksiat. tmasukla kuar berdua ngn pasangn bkn mahram lewat2 mlm, naik motor berdua, kuar masuk umah ngn jantina blainan sesuka hati..(bdk2 umah kitorg baik tau, x wat benda2 camtu =) )

- buat bising tgh2 mlm, main muzik (umah kitorg x wat mende2 camni tau)

- bw knderaan dgn laju (pun x buat, ader yg slow motion lg aderla =p )

- pakai pakaian mjolok mata (oh tidak, smpi mamat bujang sblah umah ckp kami2 ni smua USTAZAH..hahah)

- parking kenderaan sesuka hati (eh helo, phuni bkeluarga pun ader gak parking suker2 ati tau, yg 1 famly smpi 3 kete.tp kitorg...4 kete 2 motor =) )

- mjemur pakaian dalam tanpa mgmbil kira sensitiviti org lain (x blh blah umah maner la dok nk tayang aset sndiri, hish! bkn umah kitorg k)

- x tegur/bramah mesra ngn jiran2 (kitorg 'mesra' tau, siap g open house akak sblah umah last sunday =) smpi akak tu buat tembok ganti divider dawai antara umah km..hahah)

so, kesimpulannya...geram skit la..bukan teraser pun, sbb mmg budak2 umah kitorg x wat mende2 camtu. cuma geram sbb pghuni bkluarga pun create problem gak,tp malas nk citer la..itula susahnyer nk mmuaskan hati org lain..tp bagus jugak wat camni, biar budak2 bujang lain sedar skit n btulkan attitude masing2..n itu tandanya penghuni2 taman care antara 1 sama lain. bagus3!! =) sesuai dgn moto diorg HORMAT MENGHORMATI AMALAN MULIA. hidup TTB3!!! =p

3 comments:

Siti Hawa Mohamed Salleh said...

siot ar....hahaha..kene sbijik kat batang idong aku...br mgu lps tunang k.awe antar k.awe balik kol3pg...bab parking tu mmg dari dulu kite akui klebihan kite..haha..dulu k.awe ade..jd 5bijik..pastu merebut parking ngan abg city n abg JLK..hehe..

H A N I said...

hahah..tau xper, skang pun kdg2 kita gak conquer parking lot tu..pat pat nyer nyer, saper cpt dia punyer..hahah =)

H A N I said...
This comment has been removed by the author.