salam..i've finished packing the candies for kanak2 utk majlis akak org..taraaa..
actually org nk sponsor candies utk budak2, rupe2nyer ayah dah siapkan dlm 200..so org topup skit..kot2 la x cukup kan...so excited buat benda alah ni..mcm zaman kecik2 dulu ;p barang2 ni org beli dari pemborong..so harga dia quite cheap dari harga pasaran..yg panjang tu lillipop, agak unik sbb btg dia pjg, so tiber2 rajin skit, org tambah packing including sumi, 2 jenis gula2, n roka...saper2 yg dok dekat2 ngn bangi ni boleh try g kedai borong tu, dia mcm kilang klu tgk dari luar..byk gak barang, mknan, sabun2, smua ader la, kcuali pakaian2 ek ;p

so brg2 yg org beli :
- lillipop 1 packet ader 40 btg harganye rm6.50
- sumi 1 packet ader 100 pieces harganyer rm5.80
- roka 1 packet ader 80 pieces harganyer rm6.50
- gula2 cloud 9 ader 330 pieces harganyer rm12.50
- gula2 fruity plus(yg blh kunyah2 tu ;p) 350 pieces harganyer rm12.50

mayb korg nampak mcm mahal, tp cube kire sndiri klu korg tgk harga dia kt market..lu pikir la sndiri =) 1 brg yg org sempat bezakan harga ialah air gas botol besar(coke, 100 plus etc), kt kedai biasa rm3.40, tp kt kedai borong tu rm2.80...x byk beza pon tp klu beli byk2 at least byk kurang nyer gak kan? so, kedai borong tu location dia klu dari ukm tu dia nk ke kjg, lalu komuter ukm..ader jumpe jambatan, haa kt situ la..klu korg tlepas nnti jmpe village view n hentian kjg..ok? klu x tau jugak, contact me,i'll be ur tourist guide ;p adios!

7 comments:

f a t i h a t i e said...

hi hani, hani beli gula2 n lolies tu kat bangikat mn ye? sbb sy pun tiggal kat bangi..skrg tgh risau sbb x majlis ahad ni, tp x bli lg..hani reply kat email sy ke
lady_fatiha@yahoo.com
hope 2 here frm u very2 soon.
thanz hani

syazwani said...

hai hani, apa nama kedai tu?ada x alamat kedai tu..ingat nak g beli tuk majlis sy..mmg cari lolipop tuk budak2..
leh x emel me : onenie15@live.com

thanks..
~wani~

AizaZiha said...

salam dik..boleh x email akak bg address kedai tu..qtie_83@yahoo.com..akak nk beli brg utk wedding akak..

dcharmed said...

Chuan heng trading di bangi... Kedai ni tak nampak dr tepi jalan... Kalau nampak sign wan frozen kedai tu kat kawasan sama tapi belah dalam... Entrance dia sebelum jambatan.

Memang berbaloi! Thanks hani for sharing this in ur blog!

siti naterah ahmad said...

Hey hani sy nk minta tlg awak..bole bg fon no atau email kedai tu sy tgl kt kedah ni on no sy tgl0124244665 atau mseg sy ke www.facebook.com/manja.delisa

Anis said...

Hi.kalau dr komuter tu ke arah mana ye? And jambatan mana 1? Jambatan yg komuter lalu atas tu ke?

Anonymous said...

salam, hai boleh tak nak tau full adress kedai tu? emel kan kat saya shiraz_gurlz@yahoo.com