salam..hari ni 12hb december.. sy telah sah bgelar tunangan org =))

huhuh..harini sy sah bgelar tunangan org SEPATUTnyer la..ahaks :D remember entry org psl hasrat mak andak org yg beriya2 merisik org lpas rayer aritu?? KALAU benda tu jadi, mak andak kater cuti skolah 12/12 dia nk dtg umah, wat majlis tunang kecik2 jer.. TAPI, benda tu x jadi atas sebab2 yg x dpt dielakkan..bukan postpone ok? it wont happen..

teringat dlm tempoh sminggu selepas mak ndak mnyampaikan hasratnyer, siap citer psl cincin..mak ndak suh pikir cincin tu nk tempah ader huruf..either N for NUR or H for HANI..2 cincin tu, 1 tunang, 1 risik.. bestkan?? huhuh..sayangnya, tak menjadi knyataan...

skang im very guilty...sebab 'memutuskan' hasrat mak ndak tanpa xplain kt diorg dgn clear..im just sms my cousin(mak ndak's son) the reason why...jahat kan sy?? mesti mak ndak merajuk..rayer haji aritu pun diorg balik kg tp x singgah umah pun.. =( serba salah nyer!!

kwn2..btul ker klu kita menolak pinangan yg dtg pertama kali, after this kita 'berat' jodoh? means...susah nk dpt jodoh...mmm..ntahla, wallahualam..yg pasti jodoh sy dh ader, cuma x tau saper..kan =) mayb kamu, kamu, kamu??? my reader??? ader ker reader org lelaki? rasernyer xder..heheh..x kisahla, yg penting...kita enjoy!!! =)

k kwn2, enjoy ur weekend =)

p/s : jgn marah entry ni mcm gempak jer..heheh..

10 comments:

A.k.i.r.a ~ c.h.a.n said...

terkejut qila masa tengok title hani tu..ingatkan betul2.. tapi hani janganla rasa lepas ni akan berat jodoh..jangan percaya bende tu... yang penting jangan mudah putus asa dalam mencari jodoh k? insyaAllah Tuhan dah tentukan jodoh kite semua, cume kite yang kene berusaha untuk mencarinya kan?

+ r3d lollip0p + said...

suspen .. i tot it's u dear :p

Shima Ibrahim said...

mmg marah nih! org dh excited dh tgk title..skali gimik jer rupenye! cisss! hehe tapi x pe hani..jodoh kite mmg dh ade. smpai mase nnti, smpai la die. kite doakan yg terbaik utk kite and family pon dh cukup. amin.. ;)

H A N I said...

qila : heeee..tu la qila, org pun x nak cayer..thanks for ur advice dear..berusaha!!! mari mcari jodoh! ahaks =p

kak zieyla : hehe..dh xder jodoh..oppss, jodoh ader, tp bkn ngn org tu =)

shema : wowoo..jgn ler marah shema =) btul ckp shema tu, smpi maser aderla nnti. smoga kita ditemukan dgn si dia yg beriman..amin..

Noraishikin Mohd Salleh said...

baru nak ckp congratulation td...hehe..xpe, insyaallah akan sampai juga suatu hari nnt.masa jer yg menentukan..jgn lupa jemput saya yer :)

H A N I said...

cikinto : heheh..xper2, simpan dulu wish tu..mesti, org mesti jemput cikin =)

Siti Suliana said...

buat suprise je hani ni,dah la Sue dah lama x buka blog ni...hadui...Hani darling, dunt beleive on such that thing k..x dernyer kalo kita tolak nanti berat pulak nak datang y lain...no such thing...kene berbalik kepada Jodoh darling. with doa and a bit of usaha,insyallah...dun sedey2 okes!

p/s : u better pergi menjengah umah mak andak dulu ramai2...untuk menjernihkan keadaan sebab ur side y menolak kan....papepun,hubungan sanak sedara x kan putus...

cewah! panjang plak ngomel2...

H A N I said...

heheh..thanks a million darling =) insyaAllah org g jmper mak andak, tp x berani..heheh..i'll try k..thanks again dear =)

Anonymous said...

gempak btol entry ni :) wish u luck for next step

H A N I said...

Anonymous: heheh..jgn marah tau anonymous =) keep reading my blog =)