salam..alhamdulillah, diberi kesempatan mhabiskan puasa sunat syawal harini. harini pun last day syawal. slalu org lain yg dh lamer hbis puasa 6, mesti akan bgumbira bteriak 'yeay! esok dah rayer!'. tapi saya?? huhu..x kisah pun nk brayer lg..sempat mhbiskan puasa 6 ni pun dh ckp bsyukur. bkn slalu n sng nk dpt puasa 6 syawal wlupun syawal itu sbulan. byk dugaan nyer. heheh..utk yg bpuasa hari trakhir sunat syawal harini, tahniah..alhamdulillah~ yg x bkesempatan, insyaAllah tahun akan dtg kita sama2 puasa 6 syawal k? insyaAllah~

jap, naper sy raser sgt bsopan santun ni? aura hari jumaat kot. hehehe :P tibe2 tringt akak org call 2,3 hari lps. katanya dia pun nk kejar this week nk hbiskan puasa 6, tp sygnya x dpt jugak. al-kisahnya dia x larat puasa sbb tgn mgigil2 sbb x bsahur nasik or sumthing yg berat. then siangnya dok mandi kan si ali boolat kt toilet, tgn yg mgigil tu tlepas pgangan ali. ya Allah! budak tu dahla bulat, berat dh nk 8kg, x ter-imagine camner ali tgelincir. tp alhamdulillah, xder aper2 jd. ali plak x nangis mlalak. dia EK skit jer, pastu gelak..aduhai si boolat yg comel itu..risau mak ngah dibuatnyer. sy windu ali..ali yg sgt sporting, bangun pagi ngn muka mamai, bila di-agah skit sng jer senyum =) campak la maner pun, segala jenis manusia dia mesra alam. heheh..


tringt semanis kurma mlm td, tajuk 'pendam memakan diri'. ader part pbincangan, klu sorg ibu mngandung ni time pregnan slalu jer tension, tekanan, ader msalah, nnti baby yg kuar tu mesti asyik n kuat mnangis. efek yg dipengaruhi time mak dia pregnan. ermm..nnti nk korek kt akak la aper rahsia dia pregnan sbb ali tu sgtla sng dijaga, x byk kerenah n sgt comel!! hehehe..x sabar nk hbiskan cuti 4 hari sblum hbis kontrak hjg bulan ni. ali husainy, come to aunty!!!!

esok plan nk g shah alam, kenduri doa selamat my bos, pn jai sblum brangkat mgerjakan haji. wlupun sblum ni pnah ader entry psl mak tiri tu, tp sbgai manusia biasa, sy xder hak nk mbenci sum1. busuk2 pun dia tetap my bos. heheh :P pn jai x busuk k, kiasan jer k. biarla, dia dh nk g haji, smoga haji nya mabrur. sy ni plak bila nk dpt g haji. huhuh..duit tabung haji pun spenuhnya ayah yg simpankan dari kecik. dh besar ni br ayah bg buku simpanan tu n bila tgk jumlahnya, tkejut gak! jgn x cayer, tu fully duit yg ayah simpankan utk puteri2 dia ni dari kecik lg. huhuh..thanks ayah!

windu ayah plak :( tringt ayah kt kg camner. time2 ni mesti kt opis. ksian kt ayah, makcik dh x se-opis ngn ayah dah. start bulan ni makcik transfer ke pjbat kesihatan kt batu gajah. jauh tau, nk dkt ngn ipoh da..ksian mcik, brulang ker dia? subuh2 dh kna kuar umah. waaaaa..mata berair sudeyh T_T. slalu klu ayah n mcik kt opis, time lunch, mcik akan g ke bilik ayah n diorg akan mkn samer2. ni mcik dh xder, camner la ayah agaknyer. ksian ayah ;(

si kembar ngn ayah n mcik..windu mereka smua..

ok2, xmo nangis, nnti pak nan sblah ni perasan plak :P hbis liquid eye liner i comot kang. hahahaha :D itu dia, gelak setan da kuar :P tp mmg jenuh gak la pakai eye liner pg td, jenuh nk mgeringkan depan kipas. huhuh..ok2, friday blues mjelma..owh weekend..weekend..weekend..weekend............... =)

8 comments:

-HanaMichi- said...

dak kecik tu name ali? woahh tembam...suke ngan dak kecik baye ni..

H A N S said...

hahaha..tembam kan ali tu? suker gomol2 pipi dia. hahaha..ayat x lucah k :P adik org sakit2 tgn gak la mdukung dia..berat! :P

r3d lollip0p ♥ said...

adorable ali ;)

H A N S said...

huhuhu..thanks aunty zila :) heheh

Hanis MY said...

terharu baca entry ni jgn cedih2 k..insyaAllah semoga semuanya dilindungi oleh-Nya...

H A N S said...

insyaAllah hanis, org slalu doakan diorg sntiasa dlm lindungaNya..amin~

zubaidah said...

hoho pipi qaseh pn dh nk jd mcm ali je.. dagu die dh xnmpk hahaha... tgn pn dh lenguh pgg die huhuhu

H A N S said...

yeker?? huish, advance! xper, bagus2! cepat besar lg yer qaseh :)