salam...alhamdulillah..alhamdulillah..all praises to Allah..all praises to Allah..

alhamdulillah, masih lg diberi kesempatan harini utk trus bnafas di muka bumi Allah..tgh dgr lagu maher zain sbenarnyer..status skype harini --> showed me the way.. one of the lyric from InsyaAllah..sy tgh confuse skang..dipersimpangan dilema(ayat x boleh blah :P).

- confuse sbb x tau nk wat decision psl keje. kontrak nk hbis this week. nk sambung ker x? klu smbung, kna bond lg stahun. dlm setahun nnti klu nk resign kna byr balik fully bond tu around rm30k..gulp! sy ader try cari keje lain. smlm sanggup g anta resume by hand kt 1 company ni. tawakal jer la..ya Allah, permudahkanla urusan hamba-Mu ini..amin~

- confuse psl jodoh. ehem! skang sy bkwn ngn sum1 tp ntahla..ader jer mslahnyer. at da same time, my sis kt ofis tu - kak faz, dia nk tlg kenen2 kan sy ngn sorg staff kt level kitorg tu. k faz dh start bmukadimah ngn mamat tu k! siap dh ckp 'sy nk pinang kan awk ngn sum1 ni' n mamat tu ok jer. hahaha..tiap kali klu bckp psl ni ngn k faz msti tgelak giler. actually,that mamat is one of my mr SA(secret admirer) kt opis tu. ooppsss, terkantoi :P hahaha..one of?? means ader lg la mr SA kan? hahaha..namer pun SA kan? ala, suker2 usha jer..xla giler2 admirer k! so, itu la mslahnyer..nak stay ngn kwn yg skang ni ker or nk suh k faz proceed 'meminang' that mamat. tp..ntahla..nak ker mamat tu kt sy? n kwn skang ni btul x seyes ngn sy? kwn yg skang ni la yg ajak tunang aritu tp x nampak tanda2 pun..hermm..ya Allah, berikanla petunjuk-Mu..amin~

ya Allah..bantulah aku..


p/s - tgh 'cuti', cepatla cik period hbis..huhu :(

7 comments:

Hanis MY said...

Susahnya nak buat pilihan kan Hoeny...uhuh...minta pentunjuk sungguh2 dari Dia, hanis doakan yg terbaik buat honey ok... may happiness be with u...

imanamani said...

salam ziarah.. cik hani...

kak faz awak tu ...akak kita... heheheheheh....

H A N S said...

Hanis : mmg susah hanis sbb option yg ader kita kna kaji baik buruk dia kan? thanks hanis..love u! :)

imanamani : hai imanamani! heheh..haah, ader kak faz ckp td..thanks sudi jenguk blog sy :)

Noraishikin Mohd Salleh said...

Insyaallah segalanya akan dipermudahkan. Amin ;)

H A N S said...

thanks cikin..aminnn~ :)

zubaidah said...

waaa best2 byk choice :) so pilihla yg terbaik .... gud luck moga bahagia

H A N S said...

huhuhu..thanks bed! :)