salam..ni bkn psl mak tiri sy tau. sy mmg ader mak tiri, tp mak tiri sy kt kampung, dia baik. ni mak tiri kt ofis k.

im just writing this entry in notepad. currently im in my office. my AGM - assistant general manager tgh meting informally ngn anak2 buah dia. meting kt meja opis ni jer, 1,2 meter jer dkt sblah sy ni ha. specifically team siebel R1. iaitu 'anak2 kandung' dia. sketul pun xder diorg nk ajak wakil kami R2. org giler damn sedih siot. kami sedar siapa kami, 'anak tiri' jer. klu anak tiri pun ok lg, ini tidak, anak tiri kpd pakcik sedara blah mak tiri jiran sy! means?? mcm kau ni xder hubungan langsung. sedih x? hampir setahun korg kt sini, AGM korg x knal2 lg korg. alasan, jrg jmpe, anak buah ramai, ditambah plak bilik dia kt level 13, kitorg level 21. fine! watever the reason, u as a leader sepatutnyer amik tau psl anak2 buah kamu. ok, disebabkan x bkesempatan jugak, kamu pasang la 'mata-mata', which we R2 called that person as 'mak tiri' jugak :P muahahaha..jahat kan? ni tlinga ader headpon ni, tp stop lagu, pasang tlinga dgr informal meting diorg. tp still, seyes sedih ;(


our AGM, maser muler2 knal dia dulu, sy sgt mkagumi dia. sgt peramah, humble, blh bgelak tawa mesra, bsopan bbaju kurung kdg2 berjubah. tp slepas isu renew contract, sy dh hilang hormat pd dia. sory to say that. actually, bkn start psl renew contract, tp psl mlm majlis doa selamat sempena R2 launching june lpas. khamis mlm jumaat tu sy 'cuti' tp stil trun g surau annexe 2 tu mramaikan majlis bacaan yasin. then my AGM ader, dia ke kwsan blakang utk btulkan tudung. then sy tegur dia. 'puan solat ke?'. dia pdg skilas jer then pandang cermin smbil jwb 'haah'. itu sahaja. sy bsangka baik jer dlm hati. 'mayb puan x cam aku kot, yerla anak buah dia ramai, maner nk ingt satu2, klu nama aku mungkin dia ingt'. huh! baik nyer sayer.

dari situ bmula hilang rasa hormat pd dia. dia x salah, sy pun salah, mbiarkan syaitan trus2an mhasut utk mbenci puan. ditambah lg isu renew contract. team R2 sy, seramai 9 org (plus wani SA), sorg pun x dpt post permenant. isu ni hangat giler, smpi skang dah basi, puan langsung x tunjuk muker or buat meting psl km. at least xplain why, said that u really need us, yakinkn kami utk trus bkerja kt sini, slepas bribu2 hinggit korg antar kami g training smpi masing2 dpt 7-10 keping certifications in less than 1 year! tolong la! tapi..ader pnah dia nk buat camtu? xder..aritu meting psl isu renew contract, dia x dtg pun, yg ader hanya 'mata-mata' dia jer. dan sy skali lg bsangka baik, 'puan bz kot, ader meting lain ker'...ermmm..smpi bila agaknyer sangkaan baik sy ni? dh xder dh kot. sorry puan, skang ni nk tgk muker puan pun sy dh mnyampah. SORRY TO SAY THAT!

dahla, malas nk bleter. kalau kamu tahu aper itu amanah n betapa beratnya azab mcuaikan amanah, kamu xkan amik mudah tanggungjwb yg telah diamanahkan kpd kamu. yerla, kamu AGM or GM, apertah lg CEO, bila gaji kamu dh 15-20 ribu, mata mulai gelap. gila jwtan, gila pangkat..langsung x pikir org bwahan kamu. tpulang la, smoga kamu smua cepat sedar. ini sj kata2 utk kamu wahai pemimpin.

Pemimpin yang baik akan memikul kesalahan & tidak mengejar nama

Pemimpin yang paling berkuasa ialah yang disegani oleh rakyatnya, manakala seorang pemimpin yang tidak baik akan menipu rakyatnya

Barang siapa yang menjadikan dirinya pemimpin maka hendaklah ia mulai memimpin dirinya sebelum ia memimpin orang lain

ok hani, cheer up!! breath in..breath out..sambung keje..

6 comments:

*Idina* said...

huhu~ sabar ye Hani!!

H A N S said...

hehe..mmg tgh bsabar ni Idina..sabar sgt2 =) smoga kesabaran ni bpanjangan..amin~

MizZ_AnN said...

biasa la...i kan cinderella...so mesti la ader mak tiri! hehehheheheeh~kakak2 tiri pon ader..complete this story.cuma tgu si putera je selamatkan i...ahahahhaha~(anggap jer mcm tu hani....)

H A N S said...

waaaaaaaaaaaaa!! i like ur story!! nak2 jugakla waiting for my prince charming. ahaks! x charming pun xper, asalkan sweet..hahah. gedix :P

MizZ_AnN said...

nak lagi tragis n romantik..prince charming tu dtg naik kuda belang...ahahhahaha sambil selamatkan i, sambil tu jugak dia cakap "will u married me???" wahahhahaha~ esok filem ni akan kuar kat pawagam!!! tajuk "cindilelah"

H A N S said...

owwwhhhh..so romantic!! i wish ur words come true. wink2!! huh, berangan seyh! :P hahahaha