salam..just wanna share with u frens. kita smua tau 99 nama Allah kan? dari kecik dah diajar n dh hafal asmaul husna ni. org dh lamer x 'nyanyi' asmaul husna ni, stakat dgr jer mp3. dulu kecik2 skolah agama sblum kelas start, kitorg 1 skolah akan ber-asmaul husna. starting asmaul husna smua bsemangat, kuat jer mnyebut. bila dh tengah2 bunyi cam langau. hahahah..x hafal sgt pun yer. then dah nk hbis baru kuat balik :D klakar bila diingatkan balik. huhuhu..so, sajer nk share nama2 Allah ni. org pun sajer nk tau sebutan yg btul. as i mentioned in previous entry, kalau lain sebutan jadi maksudnya pun lain. meh asmaul husna samer2 :)




nama2 Allah ni ada skali maksudnya. untungnya si pemilik nama yg sbhagian namanya part of nama Allah ni kan? termasukla sayer! heheh..nama sy ada NUR, means The Light. alhamduliilah. smoga sy sentiasa mdapat cahaya hidayah dari Allah n dpt mberi cahaya kpd yg memerlukan..insyaAllah..jap, knape ayat2 sy kblakangan ni sgt la sopan santun? heheh..aura bulan puasa kot =)

so, nama kwn2 ader x part of asmaul husna? tahniah pd yg ada, ibubapa anda mmg menitikberatkan pberian nama n maksudnya utk anak tsayang. pd yg xder tu jgnla sedih, mungkin nama kwn2 bkn part of asmaul husna tp still ada maksudnya dlm bahasa arab. jgn sedeyh tau =) pd yg namanya part of asmaul husna tu, sila bsifat2 yg mulia sperti makna anda itu ok. peringatan utk diri sy sndiri. sy pun hamba-Nya yg lemah.

owh, sajer nk share sign2 ni ngn kwn2. the do's n dont's dlm mjalani ibadah puasa. rajin btul saper yg buat ni =) paling best sign yg bwh tu :P credit to Idina :)


ok kwn2, renung2kan n selamat beramal =)

5 comments:

*Idina* said...

Banyak kena control ni, harap2 dipermudahkanNya, Amin~ =)

Thanks hans!

H A N S said...

insyaAllah..itulah dugaan di bulan ramadan..smoga kita smua tabah mjalaninya =)

r3d lollip0p ♥ said...

thanks for sharing hani :)

H A N S said...

u r welcome k zila :) my pleasure =)

umar muiz said...

wah.. makasih bngt :)