salam..kwn2, sy ader sweetheart baru..weeee..cute n adoiwable :p wlupun skali tgk korg akan kater dia comot n serabai..hahak..without further a due, introducing.....taraaaaaaa!!!

my lil browny! (abaikan baju2 kt blakang tu k :P )

hehe..browny ni guinea pig spesies abyssian..klu korg google, mmg abyssian ni bulu serabai.. tp mereka sgt comey!! sy mula mgilai hobi lamer ni kembali :) dulu pnah bela hamster jer..skang kiter up skit guinea pig(gp)..besar skit, sedap pgang.. :P browny ni jantan, umo dlm 3-4 bulan.

so, setelah 3,4 jam bsamer browny, sy sgt suker main2 ngn dia..knaper? gp ni mcm kucing plak org tgk..biler pgang dia kt tapak tgn, then belai2 kt kpala, pipi, bwh leher, dia suker sgt..dia akan dok diam sambil kuarkan bunyi bubbling..bunyi dia camner? siler klik sini. gp x cam hamster, hamster tu x reti dok diam, nk pgang pun susah. mgigit plak tu..

tringt maser bela hamster kt mmu dulu..katil kt hostel double decker, org slalu bwk tilam trn bwh, tido kt bwh..so cage hamster tepi tilam..ader 1 mlm tu, tgh tido boleh mimpi sakit tgn..sedar2 jer tgk tgn kanan bdarah, rupernyer tgn org btul2 tepi cage hamster, n hamster tu sedap2 gigit..hehe..camner x leh sedar?? :P

gp ni beli kt pet's safari, btul ker namer dia ni? luper dah :P kt ikano's pet .fyi, ni first time org g ikano, ikea n e @ curve..kwn2 mesti da xpert area2 situ kan :) kwn org nana yg nak sgt bela gp ni..lamer2 org plak falling in love..auww!! namer browny ni org amik namer hamster org yg muler2 org bela dulu..namer glamer BROWNY, namer melayu dia COKELAT..hahah

ni my frens nyer gp, namer dia GARY! di ambil dari namer spongebob nyer pet..hehe :) gary ni betina..so, kitorg mummy2 ni beli spasang, nnti blh buat cucu..hahaha

ehem2..posing nampak??!! hehe

esok nak balik bangi..mlm ni diorg dok samer2 1 cage..mcm ksian plak kna seperatekan esok.. sabar yer browny n gary, nnti ader maser, ur mommies will set a proper time for both of u to have a date :) hehe..browny, esok da smpi umah, org mandikan browny k..x sabar nk mandikan dia..hehe..k la, salam pkenalan dari browny :) daaa~~

6 comments:

r3d lollip0p ♥ said...

reminds me to Linny, watak dalam wonderpets ! ;p. anyway, cute giler lah sweetheart Hani ni..

H A N I said...

hehe..aper yg penting? kerjasama! ahaks! tq k zila, browny malu2 kna puji..hehe :D

Siti Hawa Mohamed Salleh said...

haaanniiii...saaannngaatttt cooomeellll...nak jugak sekor...

H A N I said...

mekasih2!!! hani mmg comel..hahaha.. nk sekor ek..kang x tjaga k hawe nnti..tunggu baby jer la..hehe

*Idina* said...

Waaaaa~ sangat comel!!

H A N I said...

thanks Idina =)