salam...muler2, sila tgk pic.

sejak ader pantang mcm2 ni, sy naik benci biler time mkn, pinggan sy bsepah2 ngn sisa mknan. klu kwn2 nk tau, sy slalu jer dipuji oleh budak2 opis yg slalu mkn ngn sy. bila hbis mkn jer, diorg akan ckp 'untung saper kawen ngn hani ni, mkn hbis jer, klu bw kt kdai mahal pun x teraser sgt mahal sbb mknan hbis'. ader jg yg ckp 'sy suker la tgk awk mkn, licin'. tengok, itu 1 hal. lg 1 hal, dh siap beli mknan smua, dh telan sparuh pinggan br perasan ader sayur yg sy x blh mkn. erm...benci!!

xkan lps2 ni klu nk mkn, bila order kna bgtau 'akak, nk order nasi grg kg tp x nak kobis'. mmgla nasi grg kg x letak kobis, tp ader jer org main campak segala mcm sayur dlm msakan. jgn x tau sy pnah jmpe tomyam tp sayur sawi dlm tomyam tu. aper kess??? xkan lps2 ni sblum mkn sy kna pilih sayur letak kt tepi then br mkn, bkurun kot sape2 yg mkn ngn sy. tringat plak pn bed zaman dolu2 ngn dia. klu order kuey teow, dia siap pesan x nak sayur. klu tluper, siapla, dpt order dia asingkan tauge n sayur2 lain. gagah sungguh! hahahah..jgn marah yer pn bed, slamat bkerja smula :) hehehe

x suker bila tgh bpantang camni, org tgk kiter mkn, then ckp, 'aperla, sayur pun x mkn'. x pyh ckp org lain, sy sndiri pun pnah ckp camtu kt org lain tp dlm hati jerla. bila kna btg hidung sndiri, mesti org akan ckp camtu kt sy kan? tp helloooo..sy x mkn sayur tu sbb sy ader ****** k, bukan suker suki nk pilih2 sayur! owh, maaf ter-emosi jap :P

so mcm maner? haih, susah sungguh bpantang kan? nak wat camner, nk sihat punyer psl, tabah kan hati jer la..ermm..

p/s - pinggan atas tu br lps mkn bihun singapore kt restoren wadihana. malas mkn timun n tomato sbb dh kenyang sgt, mihun dia byk giler, tp still x puas hati sbb langsung x pedas :P

10 comments:

Oyu Sayuri said...

Hani...semoga cepat sembuh yer..su miscarriage ni pun pantang asyik makan berasaskan kunyit,black pepper..sue faham betapa deritanya pantang ney...

btw semoga cepat sembuh yer darling.

-HanaMichi- said...

get well soon..xpe la berpantang sikit..untuk kebaikan..kalo awk mkn ngan kita, gerenti, kt tolong hbiskan sayur tu....hehe

H A N S said...

haaaa???? laling miscarriage??? ya ALLAH, x tau pun :( im sory..dun wory bout me dear, laling pun smoga cepat baik, insyaAllah ader rezeki akan dtg..be strong!

H A N S said...

hana : heheh..thanks hana. yeker, lain kali klu hana dekat2 area bangi or bangsar, boleh roger2 org k. kita mkn samer2, tp hana mkn kn sayur utk org k. hehe

zubaidah said...

dlu kini dan selamanya akn tetap memilih sayur haaha
> ade gud news km dh b'jy mkn sawi time pantang aritu hehehe

H A N S said...

waaahhh..congrates pn bed dh bjaya mkn sawi.hehehe.aper rasernyer? km pun dh jd cam hang weh, pilih sayur sblum mkn :P

zubaidah said...

haha rase sawi ofcoz la pahit skit... tp xpe mkn utk 44ari je hahaha pasni xde syr pn xpe

H A N S said...

hahaha..mkn smata2 sbb pantang ek..xperla, raser la jugak seumur hidupkan..heheh

Anonymous said...

pergh ayt xleh thn :P ... merase seumur idup kakakakaka

H A N S said...

hahaha..gurau2 jerla laling.. :)