salam..erm..done met the doc yesterday..tapi sedih ;(

sedih ngn result x-ray. sedih jugak sbb tpaksa bpisah.....berpisah dgn Cik2 VEE (vee for vegetables) yg tdiri drpd ini:

pucuk ubi, ubi kayu, kobis, bunga kobis, brokoli dan rebung

sayur2 ni sy suker sgt! tp..i need to let u go my dear.. ;( hahahak..sengal! actually doc nasihat jgn amik or kurangkan pgambilan sayur2 ni. klu sy nk cpt baik, avoid these vegetables..dun wory my honey, byk lg sayur kt dunia ni k! baikkk!! chaiyok3!

n lps ni, sy kna bykkan mkn ini:

ikan, kerang, ketam, udang, sotong dan rumpai laut

ermm..haih, kna cari seafood la plak..org bkn x minat seafood2 ni, boleh jer mkn, cuma malas sbb seafood2 ni kan bcangkerang n bkulit. malas sungguh nk mngupas kulit especially klu bsudu garpu kt kedai :P erm..klu malas nnti sakit, klu rajin nnti sihat..kan3?? huhuhu..chaiyok3! kwn2 mesti blur aperla pnyakit sy ni kan? x pyh tahula, klu tau diam2 jer k.. =) anyway, lg 2 bulan sy ader appointment ngn doc smula. dlm 2 bulan ni mmg kna disiplin, sbb sblum2 ni kdg2 missed gak mkn ubat :P sy pun suggest kt doc, dlm 2 bulan ni sy nk try alternatif lg plak, cara tradisional. doc kater ok, n dia kater lg, klu cara sy ok, dia akan suggest kt patient dia yg lain. hehehe..insyaAllah..berusaha!!

lps 2 bulan nnti, klu ader perubahan +ve, alhamdulillah..tp klu -ve, x blh nk ckp aperla..KASI POTONG jer la!!! :( ok kwn2..jgn marah knaper sy x bgtau sy sakit aper tau, bkn aper..tp ntah..not ready yet..ape2 pun, doa2kan sy k..just bear in your mind, me also, stiap yg ditakdirkan Allah, aderla ujian dari-Nya n kita kna redha n tabah k..owh..tiber2 raser nk nangis ;( ok dah, breath in breath out..smile! =) selamat mhadapi friday blues..hehehe :P

6 comments:

imanamani said...

Cik Hani .. jaga diri jaga kesihatan... ok...

H A N S said...

huhuh..thanks acu..so touching..sob2.. :)

*Idina* said...

Take care Hani!

H A N S said...

Thanks Idina! :)

Noraishikin Mohd Salleh said...

hani, take care tau ;) jangan degil yer..hehe...nnt klu sudi share la..mana tau ada petua/pawang yg boley dikongsi sama..

H A N S said...

huhuh..insyaAllah cikin, will share bout it. sabar yer..huhuh